Uiteenlopende aspecten van ‘Eten’ worden voor het voetlicht gebracht. Dat begint met een installatie van een gedekte tafel met stoelen als de blikvanger van de tentoonstelling. De uitnodigende kleuren van groenten en fruit, maar ook het ontbindingsproces ervan worden verbeeld. Het thema ‘Eten’ beperkt zich niet tot het voedsel zelf. De opname van voedsel door de mond, is door een van de kunstenaars vastgelegd. Dat levert intieme beelden op.

Naast deze expositie hebben twintig K26-kunstenaars een bord ontworpen. Op de achterzijde van deze brief leest u meer hierover.

De opening van de tentoonstelling wordt verricht op zondag 4 januari 2015 om 15.00 uur door ondergetekende. Vanaf 14.30 bent u van harte welkom bij de preview waarin de deelnemende kunstenaars hun werk toelichten.

De expositie loopt tot en met zondag 1 februari 2015.

Wij begroeten u graag.

Borden

De maand december is bij uitstek een periode waarin (veel) eten centraal staat. Dit inspireerde twintig K26-kunstenaars tot het ontwerpen van een speciaal bord. De kunstenaars die hieraan deelnemen zijn:

Anita de Baaij, Thea Briels, Marianne Buijs, Marthy van Casteren, Herman Coppus,

Willemijn Denissen, Jan van Dijk, Francisco Gomez de la Cruz, Wanda Janota, Jopy Janssens,

Beppie Lotterman, Annie Meussen, Annelies van Rijn, Irene Schaap, Joost van der Steen, Annet Teunissen, Ria van de Ven, Stephan van den Thillart, Jos Verschaeren, Till Willems.

 

De borden worden in beperkte oplage uitgevoerd; van elk exemplaar worden er vijf gemaakt. Een aantal ervan zal worden gebruikt tijdens het Kerstdiner voor minderbedeelden dat door Alex van der Heijden op 23 december a.s. wordt georganiseerd in de Ruilwinkel aan de Berghemseweg. Eén exemplaar van elk bord is onderdeel van de expositie. De overige borden zijn te koop via K26. De verkoopprijs bedraagt € 35,--

 

Kunst aan de Maas 2015

Uit de inzendingen voor de derde editie van Kunst aan de Maas zijn er dertien geselecteerd voor uitvoering. Een werk uit 2014 dat niet gerealiseerd kon worden, kan hopelijk in 2015 wel worden uitgevoerd, wat het totale aantal op veertien brengt. De voorbereidingen zijn gestart. Deze richten zich vooral op het vinden van de noodzakelijke sponsoren. Mocht u bereid zijn een bijdrage te leveren dan kunt u dat melden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bij de secretaris van K26, Rafaël van der Griend ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ). Over het verdere verloop houden wij u op de hoogte.

K26 Eten Flyer A5 V1_LR

 

 

 
Zoeken
Wie is online
We hebben 22 gasten online
Inschrijven Nieuwsbrief