Beste kunstliefhebber,

De Stichting Beeldende Kunst Oss nodigt u graag uit voor de tentoonstelling ‘Textiel’ die op donderdag 4 september van start gaat. Zoals u van K26 wel gewend bent, hebben de deelnemende kunstenaars het thema op uiteenlopende wijze opgepakt en uitgevoerd. Het thema ‘Textiel’ is niet uitsluitend van toepassing gebracht op de gebruikte materialen. U zult versteld staan over wat er onder dit motto gevangen is.

Naast werk van elf bekende K26-deelnemers te weten: Thea Briels, Marianne Buijs, Marthy van Casteren, Francisco Gomez de la Cruz, Herman Coppus, Frans van Hintum, Wanda Janota, Joost van der Steen, Annet Teunissen, Annelies van den Thillart van Rijn en Jos Verschaeren, nemen de volgende drie gastkunstenaars deel aan deze expositie.

Leo Coppus: is beeldend kunstenaar en als docent tekenen en schilderen verbonden aan het Kunstencentrum Venlo. Zijn werk was eerder te zien bij K26 tijdens de allereerste gastexpositie in het voorjaar van 2011, waaraan hij op uitnodiging van zijn broer Herman deelnam.

Marianne van Heeswijk: verzamelt afgedankte gebruiksvoorwerpen uit verschillende culturen en huiselijke sferen en verwerkt deze met behulp van diverse technieken tot ‘decadente’ illustratieve objecten. De oorspronkelijke functie van elk voorwerp vervalt en krijgt in het geassembleerde object een nieuwe rol.

Annie Veldkamp: is textielkunstenaar en oprichtster van AV Look. Experimenteren en zelflerend vermogen zijn sleutelwoorden in haar werk en in de cursussen die zij geeft. Zij legt zich de laatste jaren voornamelijk toe op het gebruik van vilt.

De opening van de tentoonstelling wordt verricht op zondag 7 september 15.00 uur door Rob Beek (voorzitter Stichting Beeldende Kunst Oss). Vanaf 14.30 bent u van harte welkom bij de preview waarin de deelnemende kunstenaars hun werk toelichten. De expositie loopt tot en met 12 oktober 2014.

Wij begroeten u graag...

textieluitnodiging

 
Zoeken
Wie is online
We hebben 49 gasten online
Inschrijven Nieuwsbrief